Archeologisch meldpunt

Wist je dat Museum ’t Behouden Huys ook meldpunt is voor archeologische vondsten? Soms vind je iets dat mogelijk van archeologische waarde is. Bij graafwerkzaamheden in je tuin bijvoorbeeld. En op een eiland kunnen stukjes geschiedenis ook letterlijk boven water komen drijven. Jouw vondst kan veel informatie geven over de lokale geschiedenis en zo de geschiedenis van Terschelling completer maken. En ook voor jezelf kan het leuk zijn meer over jouw voorwerp te weten te komen. De medewerkers van Museum ’t Behouden Huys kunnen je er vaak meer over vertellen of verwijzen je door naar een expert. 

Denk jij iets bijzonders te hebben gevonden, neem dan contact met ons op. Soms is het belangrijk om je vondst te laten liggen op de plek waar je het gevonden hebt, omdat de vindplaats zelf meer kan vertellen over het voorwerp, of omdat het voorwerp kan beschadigen als je het verplaatst. Als je het voorwerp wel mee kan nemen, maak dan een duidelijke foto van het object op de vindplaats en noteer nauwkeurig de locatie. Vind jij een bijzonder voorwerp tijdens het opruimen, bijvoorbeeld in je huis? Dan kun je het gewoon meenemen naar Museum ’t Behouden Huys.

Melden betekent absoluut niet dat je de vondst moet inleveren. In de meeste gevallen blijft deze eigendom van de eerlijke vinder.

 

 

strip