't Behouden Huys voor kinderen

Op ontdekkingsreis met Willem Barentsz

Stap aan boord bij de Terschellinger Willem Barentsz en ga op ontdekkingsreis over de Noordpool. Schrijver Gerrit de Veer, die ook met Willem Barentsz mee vaart, kan je er alles over te vertellen. Maar net als toen, meer dan 400 jaar geleden, moet je samenwerken. Zo ontdekken jullie samen hoe je de weg kan vinden op zee. Je ontrafelt - net als Willem en Gerrit! - het geheim van de rotgans, vaart op de sterren en voelt wat de ander hoort (of niet). na nog veel meer avonturen kom je uit bij de schatkist. Kan je die open krijgen met de goede sleutel?

IJsberen speuren

Je kunt ook ijsberen komen zoeken in ’t Behouden Huys. Overal hebben deze dieren zich in het museum verstopt. Als je heel goed om je heen kijkt, kun je ze zien zitten. De vraag is dan aan het eind natuurlijk hoeveel ijsberen je in totaal hebt geteld. Na die speurtocht komt misschien nog wel de moeilijkste opdracht: welke prijs neem je mee naar huis? Inderdaad, kiezen is lastig…

De Lutine

En dan heb je nog de Lutine. De… wat?! Meer dan 200 jaar geleden zonk er bij Terschelling een schip met die geheimzinnige naam en het zat boordevol met zilver én goud! Na de ramp ging iedereen op de zeebodem zoeken naar de schat. Er kwamen wel wat goudstaven naar boven maar lang niet alles. Waar was de rest? Nog steeds proberen mensen de schat te vinden, ook in onze tijd. Maar waarom mislukken al die zoektochten? Wat zit daarachter? Of beter… Wie?!
Het antwoord vind je in ’t Behouden Huys. Maar pas op, je mag alleen het scheepswrak van de Lutine binnengaan als je ouder bent dan 9 jaar!

Hellup, je komt tijd tekort in museum ’t Behouden Huys!